woensdag 22 oktober 2008

In Flanders Fields



Straks, begin november, heerst er weer die bijzondere sfeer op de talrijke soldatenkerhoven in de Westhoek. Kathy Vandamme wijst ons op haar manier op de gruwel van WOI met dit indrukwekkend en beklijvend werk.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat zijn inderdaad indrukwekkende beelden, die je laat zien. Is dit een expositie?

Carola Rummens zei

Eerst dacht ik dat het grafsteentjes waren, maar ze zijn te klein als ik het in verhouding met de kunstenares zelf bekijk. Ze hebben wel iets afschrikwekkends, net als de oorlog inderdaad. Maar wat het precies zijn kan ik niet plaasten. De foto met de kunstenares vind ik heel goed van compositie en bij de onderste vind ik de houding van het ontwerp erg sprekend en het zou zeker een mooi gedenkteken kunnen zijn.

Erwin Acke zei

Toelichting: het werk bestaat uit een aantal metalen (gereedschaps-of munitie)kistjes, afkomstig uit het leger. Kathy ensceneerde daarin het slagveld, met keramische beeldjes en andere symbolen of attributen. De foto werd gemaakt tijdens de open-atelierdagen "Buren bij Kunstenaars"
ERIWN.

kathy vandamme zei

het werk 'Flanders Fields' wordt binnenkort tentoongesteld in de Sint Janskerk te Staden naar aanleiding van de expositie georganiseerd door erfgoedcel Terf en werkgroep erfgoed Staden. de expo heet 'Veertien Achtien' en is te zien vanaf 08/11 tot 30/11 de zaterdagen en zondagen en natuurlijk op 11/11.
meer info op www.erfgoedcelterf.be

Erwin de foto's zijn prachtig, ik heb er geen woorden voor, kan ik ze op mijn webstekje zetten?

kathy
www.brikat.be