woensdag 11 december 2013

Filip Claus in de kerk


Filip Claus maakte foto's in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk op locaties die herinneren aan, of sporen dragen van de Eerste Wereldoorlog. Onder de titel 'Landschap in metamorphose' vormen de foto's een reizende tentoonstelling die op verschillende locaties zal te zien zijn, momenteel in de Basiliek van Dadizele.

De foto's dragen duidelijk de stempel van de fotograaf. Filip Claus wacht duidelijk zijn moment af om af te drukken. Dit zijn foto's waarover goed is over nagedacht, ook al lijkt het resultaat op een spontane momentopname. Dat maakt ze ook boeiend en plaatst de historische locaties in een hedendaags kader. 

De basiliek van Dadizele is niet meteen de ideale locatie voor een fototentoonstelling. De weinig inspirerende opstelling van de foto's en zwakke belichting doen zijn knap werk niet alle eer aan. Maar dat je er gratis een mooi uitgegeven catalogus met ale foto's kunt krijgen maakt veel goed. Deze catalogus staat ook online: bekijk en download hem hier.

De fototentoonstelling in de Basiliek van Dadizele is (nog slechts tot 15/12) elke dag gratis te bezoeken tussen 7 uur 's morgens en 7 uur 's avonds. In 2014 is ze ook nog op andere plaatsen te zien. 
Meer info hier.
Geen opmerkingen: