Percebes, eendenmossel in het Nederlands (goose barnacle in het Engels) is in Noordwest Spanje en Portugal een delicatesse.
Ze worden op een heel spectaculaire manier geoogst op rotspartijen die boven het water uitsteken aan de ruige kusten van de Atlantische oceaan. Een gevaarlijk werk en bijzonder schouwspel. Vissers klimmen op de rotsen om de percebes los te wrikken, terwijl de golven om hen heen beuken.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat percebes niet goedkoop zijn. Voor deze delicatesse met een licht zilte smaak wordt op restaurant tussen de 30 en 150 euro per kg betaald.
In Corrubedo, aan de Noordwest Spaanse kust, was ik getuige van dit spektakel.
2 opmerkingen:
Mooie reeks. Straffe beelden, straffe gasten ook en Z/W werkt hier zo krachtig. Moet me daar ook eens op toeleggen.
Marleen en Erwin
Inderdaad best spectaculair!
Heel mooi in beeld gebracht.
groetjes,
Lieven en Claudine
Een reactie posten