zondag 23 november 2014

Village walk

Met welke foto's kom je thuis als je een klein uurtje in je eigen buurt gaat wandelen? Op zich een aardig experimentje dat je dwingt om te kijken. Er zijn dingen die je ziet, maar waarvan je om één of andere reden geen foto kan of wil maken. Privacy heeft ook nog zijn rechten. Daarom moet er gefocust worden op de openbare ruimte.
Thuiskomen zonder foto die "goed genoeg" is om te publiceren worden op de blog was geen optie. En daar mag gerust iedereen zijn mening over hebben.

 1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Erwin, ik denk na omtrent je opmerking 'dat privacy' ook zijn rechten heeft' en dat 'er moet gefocust worden op de publieke ruimte'. Ik vrees dat dit uitdraait op zelfcensuur, en op het illustreren van de banaliteit van de Hoogleedse publieke ruimte of op een eenvoudige vorm van anekdotiek. Ook de schapen hebben hun rechten of alleszins de rechtmatige eigenaar ervan. Ik vermoed dat een fotograaf binnen de grenzen van zijn persoonlijke ethiek persoonlijke informatie aan de wereld mag tonen, en beelden maken op grond van zijn verwondering. Niet op basis van angst of schaamte of erger nog : van voorspelbare esthetiek.