dinsdag 6 oktober 2009

Beaufort 03 - Guiseppe Gabellone

Deze Italiaanse kunstenaar houdt er een merkwaardige werkwijze op na. Hij maakt omvangrijke werken, maar, eens een werk voltooid is, wordt het vernietigd. Dat maakt voor hem deel uit van het creatieproces. Gelukkig neemt hij net daarvoor foto's van zijn werk, waarvan er uiteindelijk maar één foto overblijft. Het zijn die foto's die hij tentoonstelt. Een aantal van die foto's, die bedrukte doeken tonen, werden in Zeebrugge geëxposeerd in het kader van 03 Beaufort. Merkwaardig was de locatie die voor hem gereserveerd was. De vervallen panden van het oud gemeentehuis, vlak achter de kerk. Bizar werk op een al even bizarre plaats.

Volgende blog: Liam Gillick.

2 opmerkingen:

Giara zei

Een bijzondere locatie! Ik ben er een paar keer binnen geweest, zonder me te realiseren dat deze onderdeel was van het Beaufortproject. Afgaande op de tweede foto lijkt het me dat er nu meer hangt dan toen ik er was in mei en juni.
Je laat een mooie impressie zien.

MJ zei

Even terug van weggeweest van blogland (te veel werk en veel buitenland) maar vandaag er weer wat goesting voor gekregen na het bekijken van je blog ;)