zondag 14 september 2008

Odegand

Gisteren in Gent Odegand: het openingsfeest van het Festival Van Vlaanderen. Foto's nemen van van podia en tijdens het vuurwerk: lage sluitersnelheid, uit de hand, problemen met bewegingsonscherpte, geen flits, hogere ISO-waarden,... geen ideale omstandigheden, maar wel leerzaam. Tussen de vele foto's van het vuurwerk één lucky shot: het vuurwerk belicht net voldoende de mooie locatie en de foto is warempel scherp aan een sluitersnelheid van 1/8 sec uit de hand. De ISO-waarde beperk ik bewust tot 800 ISO, ondanks positieve kritiek op nog hogere waarden bij de Nikon D300.
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

3 opmerkingen:

Martine zei

Dit is inderdaad een "knaller" van een foto! Wel frustrerend hé, zoveel beelden maken en er dan maar één goeie tussen vinden.Ik zie dat je me tussen je links gezet hebt, waarvoor mijn dank. Dat zal ik dan bij mij ook in orde brengen. Ook leuk te merken dat er bij jou zoveel -voor mij- bekenden tussen staan.

Stijn zei

Uit de hand dan nog! Netjes

Caro zei

Zo zie je maar de volhouder wordt beloont, want dit is echt een hele mooie foto. Dat zie je pas goed als je hem vergroot. Dat maakt je dag weer goed zoiets. Tenminste wel bij mij altijd. Je vergeet dan snel dat je er minuten voor hebt moeten wachten of 30 keer dezelfde foto hebt moeten maken.