dinsdag 22 oktober 2013

Contrast

Met als thema 'contrast' organiseerde de stad Brugge dit jaar, voor de tweede keer, de fotowedstrijd 'Fotonale'. Een wedstrijd die mij aansprak, omdat foto's die de eerste selectieronde halen rond de jaarwisseling in het hart van Brugge, Burg, worden tentoongesteld.

Het reglement stipuleerde: 'de fotograaf mag het thema zo breed mogelijk interpreteren'. Oordeel zelf aan de hand van onderstaande foto's die ik instuurde voor deze wedstrijd hoe ik dat deed.

Deze wedstrijd kon uiteindelijk 581 deelnemers aantrekken, en er werden 1538 foto's ingezonden (maximum 3 per deelnemer). Vandaag ontvang ik het goede nieuws dat één van mijn foto's geselecteerd werd voor de tentoonstelling! Samen met 45 andere deelnemers, op een totaal van 55 foto's. Een behoorlijk klus voor de jury: uit 1538 foto's er 55 weerhouden.

De jury bestond uit Filip Naudts fotograaf (Knack, P-Magazine) en fotorecensent, Wim Kempenaers fotograaf (Het Nieuwsblad, De Standaard), Erik Derycke hoofdredacteur Shoot Magazine, Edwin Vermeulen Secretaris Brugse Vereniging voor Geluids- en Beeldregistratie, Matthias Desmet stadsfotograaf van de stad Brugge. Die jury zal uiteindelijk ook de 3 prijzen toekennen aan de laureaten van deze wedstrijd, die bekend zullen gemaakt worden op 18 december a.s.
Wie zich tussen de 46 geselecteerde deelnemers bevindt (8% op 581 deelnemers), mag zich al een 'winnaar' noemen.

De 55 geselecteerde werken voor de Fotonale Brugge 2013 zijn van 19 december 2013 tot en met 14 januari 2014 te zien in de Hal Cultuur, in AC 't Brugse Vrije, Burg 11, 8000 Brugge.

Met mijn selectie voor deze tentoonstelling en een kans op één van de prijzen voeg ik een nieuwe bladzijde toe aan vorige (succesvolle) wedstrijddeelnames: een tweede prijs in Oostende (2010) en een eerste prijs in Roeselare (2004).

Volg de Fotonale Brugge 2013 op Facebook.

Hieronder mjn ingezonden foto's met als thema 'contrast'. De eerste foto werd uitgekozen door de jury om deel te nemen aan de tentoonstelling en mee te dingen naar één van de hoofdprijzen.
Geen opmerkingen: