zondag 23 september 2012

The Photokina Report (2)

De bezoeker stond centraal op de Nikon stand. Hier kon je, met een Nikon 1, een foto van jezelf maken die dan werd geprojecteerd op een display van beeldschermen in de vorm van een hart. De campagneslogan 'I AM' vulde je in naar eigen keuze.
Nieuw bij Nikon: de 'low budget' fullframe D600.

Zack Arias vertelde op de Fujifilm stand over zijn passie voor het X-systeem, de X-100 en X-PRO 1 in het bijzonder. Volgens hem hebben deze compacte, maar geavanceerde toestellen, een rits voordelen in gebruik t.o.v. de klassieke, grote DSLR, nu hun beeldkwaliteit daar niet meer voor onder doet. Een Fuji als de X-PRO 1 kan volgens hem moeiteloos ingezet voor professionele opdrachten en studiowerk.
Fujifilm kreeg veel belangstelling, de X-serie op kop. De eerste uit deze familie, de X-100, werd precies 2 jaar geleden op de Photkina voorgesteld. Het blijft nog altijd een uniek en attractief toestel.

Urban en street life bij Samsung.
Jungle-toestanden op de Panasonic stand.Photokina: The World of Imaging. Vandaag zit het er weer op voor twee jaar. De wereld van de digitale fotografie zag er in 2012 een heel stuk anders uit dan in 2010. Het valt te verwachten dat die evolutie in 2014 er niet minder zal op zijn.

Geen opmerkingen: