zaterdag 22 september 2012

The Photokina 2012 Report (1)


Alle foto's werden genomen met de app 645 PRO op de Phone 4S en bewerkt in Lightoom 4.
Door te klikken op een link ga je naar een website met meer info over het product.
 

Wat het geval was in 2010 en waarvoor gevreesd werd, bevestigde de editie 2012: er waren opnieuw minder grote namen met een stand aanwezig. Geen Manfrotto, geen Nik Software, geen Blurb Books. Ook geen sprake meer van de Image Gallery in hall 1, stilzwijgend afgevoerd en vervangen door The Leica Gallery. Ook vruchteloos gezocht naar een stand waar je een fijne selectie fotoboeken kon vinden.
Toch spendeerde ik de afgelopen twee dagen zo'n 15 uur op de beurs. Een bewijs dat er precies nog genoeg valt te ontdekken, en dat niet alleen op de standen van de grote merken.
Foto boven: als amateur heb je vandaag niet veel keuze meer als je een kwaliteitsvolle print wilt maken. Epson spant in deze de kroon, Canon probeert te volgen.



Samsung innoveert en maakte indruk met de Galaxy Camera. Een origineel concept afgestemd op de 'noden' van de hedendaagse gebruiker. Een combinatie van een fotoapparaat en een Android tablet om mee te surfen, te facebooken, te skypen, apps op te installeren. Foto's nemen, bewerken, verzenden, allemaal op één toestel met een 4,77-inch HD Super Clear LCD scherm. Precies of je foto's neemt met een flatscreen TV in je handen.
Foto boven: de Samsung Galaxy Camera, bewaakt door een schone van dienst.

Op een beurs waar mannen met een dikke DSLR rondlopen zijn er modellen die zich gewillig laten fotograferen.
Foto boven: op de stand van Hasselblad.

Leica nam de complete hall 1 voor zijn rekening. De Leica-cultuur werd er zorgvuldig gekoesterd en alles straalde er een dure efficiëntie uit. Toch stellen zij bewust fotowerk centraal en dat bewezen zij door de Leica Gallery en gastsprekers. Zo had ik er het geluk naar een uiteenzetting van een gerenommeerde straatfotograaf als Peter Turnley te kunnen luisteren.
Voor fans: LFI, de een online Leica fotocommunity.
Foto boven: de infostand voor de nieuwe Leica M.

Geen opmerkingen: