zaterdag 9 oktober 2010

Selfpublishing

Gisteravond had in Breda een interessante meeting plaats, georganiseerd door Blurb books. Een aantal fotografen gaven er uitleg over hun zienswijze en aanpak over het maken van fotoboeken.
Een opvallende spreker was Wil van Iersel die begon in 2007 met iedere week een fotoboek te publiceren, vandaag doet hij dat iedere dag! Je leest er meer over op deze site.
WassinkLudgren zijn twee vrienden met een originele kijk en aanpak. Met hun boek 'Empty Bottles' wonnen zij een paar jaar geleden op het Festival van Arles een prijs voor het beste boek. In het boek foto's van mensen die een leeg flesje (dat de auteurs er zelf neergelegd hadden) oprapen. Hun portfolio vind je hier. Blurb is meer dan een aanbieder en drukker van fotoboeken. Het is een platform voor creativiteit en inspiratie. Gisteravond eens niet via hun website, maar live.2 opmerkingen:

Harry de Rooij zei

Dat is interessant. Ik ben aan het dubben waar ik mijn fotoboek(en) van mijn reis naar Chia kan laten drukken. Ik ga zeker ook eens bij Blurb kijken.

AmaZony zei

Het dagelijkse fotoboek van Wil kan me niet echt boeien... Het boek 'empty bottles' daarentegen heeft wel iets creatiefs. Eenvoudig onderwerp waarbij de persoon niet echt gefocused word, maar eerder het oprapen en het straatbeeld, resulteert wel in een uniek geheel, je moet er maar opkomen !
Gr, AmaZony