donderdag 23 juli 2009

Beaufort 03 - Daniel Buren

De masten met de windhanen van de Franse kunstenaar Daniel Buren, op het strand in De Haan, is wellicht het bekendste werk van deze editie van Beaufort. Het patroon patroon van witte en gekleurde strepen is een constante in zijn werk.
Op de meeste foto's die je van dit werk in Den Haan tegenkomt, zijn alleen de masten, de kleurrijke windhanen en wat strand of zee te zien en wordt -bijna angstvallig- vermeden de directe omgeving en context van het werk te tonen (zoals mijn onderste foto). Persoonlijk vind ik nu net die omgeving, met gebouwen, strandgangers heel relevant. Ik heb mijn standpunten dan ook heel bewust in die zin gekozen.4 opmerkingen:

Xray zei

Inderdaad, foto drie is de klassieker. een en twee steken er met kop en schouders bovenuit. Heel mooi weergegeven.

Martine zei

Voor mij is dit het leukste kunstwerk van het evenement.

Caro zei

Ik vind de klassieker toch echt prachti. Maar de andere twee geven beter de sfeer weer. De bovenste vind ik dat toch weer echt een mooi standpunt hebben, waardoor al de vlaggetjes net boven de huizen liggen. Dat is knap gedaan.

ysabje zei

ik snap helemaal wat je zegt en ben het keihard met je eens.
misschien had ik hetzelfde gedaan als al die andere mensen en braafjes het verwachtte gedaan. ben blij dat je me weer even uit de mainstream trekt en laat kijken zoals het hoort...
bedankt.