zondag 3 mei 2009

Beaufort 03 - Xu Bing


In het Leopoldpark in Oostende vind je het werk 'Stone Path' van de Chinees Xu Bing. Het bestaat uit 76 stenen waarop hij een gedicht van Su Shi uit de elfde eeuw weergeeft. De stenen vormen een wandelpad, harmonieus en één met de omgeving. Door het nog jonge bladerdek van de bomen baadt het kunstwerk in een spel van licht en schaduw van de lentezon. Witte madeliefjes in het gras en een zee van blauwe boshyacinten zorgen voor een perfecte omkadering.


De tekst op de 76 stenen luidt als volgt:
'Het leven raakt plaatsen zoals een opstijgende zwaan met zijn klauwen sporen nalaat in de sneeuw vooraleer hij wegvliegt naar het westen of het oosten. De oude monnik is dood en begraven onder de nieuwe pagode en op de oude muren zijn de gedichten die we schilderden onleesbaar. Herinner je nog het ruige pad, de eindeloze weg, onze uitgeputte lichamen, hoe onze kreupele ezel balkte.'

4 opmerkingen:

Harry de Rooij zei

In de laatste week van juni gaan we ook kijken. Drie jaar geleden vonden we het ook al een belevenis.
Goed om alvast wat te zien. Dat maakt het kiezen makkelijker.

ysabje zei

erg mooi en ook erg mooi weergegeven door jou! knappe foto's die het werk alle eer aandoen!

Caro zei

Dat is een heel mooi project voor in een bos. Stenen zijn nou niet echt makkelijk in beeld te brengen maar jij hebt dat toch leuk gedaan. Vooral de een na laatste vind ik mooi door het weglopend ritme van de stenen en de schuine lijn die ze vormen.

Martine zei

Een leuk idee om een gidicht in een pad te beitelen. Het inspireert me...
Je hebt het ook mooi kunnen weergeen. Me bekruipt zelfs de goesting om er gaan over te lopen.