zaterdag 7 juli 2012

Navy Days Zeebrugge (1)

Toevallig kwam ik vandaag terecht op de 32ste editie van de 'Navy Days' in Zeebrugge. Ik was op stap om nog enkele werken van Beaufort 04 te fotograferen en had daarvoor deze keer Zeebrugge uitgekozen. Toch maar binnengelopen op dit groot evenement (50.000 bezoekers verwacht op twee dagen). Buiten tal van binnenlandse en buitenlandse marinevaartuigen en demonstraties met militair materieel kwam ik er ook een gevarieerd en vaak fotogeniek publiek tegen.

Een gelegenheid om mijn Fujifilm X-Pro 1 nog eens te testen en een optimale manier van instellen en gebruik te vinden. Het is een heerlijk fototoestel om mee te werken, maar het vraagt enige gewenning en aanpassing als je een digitale reflex (in mijn geval Nikon D300) gewoon was. Maar de JPEG's die de Fuji aflevert zijn een stuk beter en, ondanks enkele eigenzinnige bedieningen is de ergonomie beter. De primelenzen met vaste brandpuntsafstand zijn nauwelijks een beperking, integendeel ze stimuleren der creativiteit. Met de XF 35 mm 1.4 lens kan je heerlijk spelen met de DOF (scherptediepte) en over een (hoge) ISO-waarde hoef je je al helemaal geen zorgen te maken, die blijft loepzuiver tot 3200 ISO. En met een X-1 Pro ben je opvallend onopvallend in de massa, dat schept kansen! Heimwee naar een digitale reflex met een superzoom is er niet onmiddellijk.
Geen kwaad woord dus over de Fujifilm X-Pro 1, ondanks het feit dat het een wat 'andere' manier van fotograferen oplegt. Ik was er aan toe. Wie dat wil leest er hier werkelijk alles over.

Hieronder de foto's 'aan het woord'.

1 opmerking:

Mamapippa zei

Een super foto, geklikt op het perfecte moment !