zondag 25 september 2011

Straatfotografie vandaag (1)

'Straatfotografie' en 'selfpublishing' zijn twee onderwerpen die mij (nog altijd) boeien. In het onderstaand filmpje laat een straatfotograaf zien hoe hij te werk gaat. Hij heeft zo -het mag gezegd- zijn eigen methodiek en visie. Hij werkt met een iPhone en maakt daarbij zichzelf zo onzichtbaar mogelijk. Het is één van de manieren waarop je in de straat te werk kan gaan. Zelf heb ik recent mijn reflexcamera voor dit soort foto's aan de kant gelegd en werk nu met een compacte Canon G12. Dat volstaat, op dit moment.
Foto: Oostende, 24 september 2011Het resultaat van een dagje straatfotografie staat te boek bij 'Blurb' en kan je hier inkijken:Hetzelfde onderwerp, maar met een andere benadering, komt in een volgende blogpost aan bod.

1 opmerking:

AmaZony zei

Straatfotografie ... ik weet t wel te waarderen en sommige foto's vind ik ronduit knap; maarrr ik heb toch m'n bedenkingen bij't gebruik van zo'n pocketje of kleine camera om je zogezegd 'onzichtbaar' te maken... Ok, hangt er van af hoe je ermee omgaat, maar ik heb al staaltjes gezien van 'te ver' gaand wat privacy betreft...