woensdag 18 augustus 2010

Hotel du Lion d'Or (vervolg)

Voor mijn fotoarchivering, mijn fotobewerking en -presentatie ben ik een hevige fan van 'Adobe Photoshop Lightroom', kortweg 'Lightroom'. Het programma is sinds half juni aan zijn derde versie toe en één van de geweldige nieuwe functies is het wegwerken van lensvervorming (distortion) en het wijzigen van het horizontaal en verticaal perspectief. Wat dat in de praktijk kan opleveren zie je duidelijk als je de foto in dit bericht vergelijkt met de foto in het onderstaande bericht.
Deze foto is gewoon 'gecropped' (bijgesneden tot een vierkant formaat) en bij de foto in het vorig bericht is het perspectief veranderd tot je als het ware frontaal op de gevel kijkt in plaats van van onder. Om af te werken werd het contrast van de foto verhoogd en een lichte vignettering toegepast.
Wil je kennis maken met Lightroom 3, klik dan hier.
Werken met Lightroom vereenvoudigt sterk je workflow. Een boek waarmee je het programma grondig en op didactisch verantwoorde manier kunt leren is: The Adobe Photoshop Lightroom 3 Book for Digital Photographers van Scott Kelby.

De interface van Lightroom 3 (klik op het beeld voor een grote weergave).

2 opmerkingen:

Giara zei

Dat is een mooi resultaat! De originele foto is als een ruwe diamant, die zijn schoonheid nog verborgen houdt. Alleen door de bewerking komt die schoonheid aan het licht.

AmaZony zei

Bedankt voor deze links, heb ze alvast aan mn favo toegevoegd. Lijkt me zeker t uitproberen eens waard.