zaterdag 5 december 2009

Traag

De zoveelste kletsnatte herfstdag op en rij. Een zaterdag. Alles mag vandaag wat meer tijd kosten. Het wakker worden, het ontbijt met de drie kranten uitgespreid op tafel. En dan het gerecht voor vandaag, een klassieker: coq au vin. Een stoofpotje, lekker lang op het vuur. Slowfood, alhoewel coq au vin onder die noemer nog als een 'vluggertje' kan beschouwd worden. Voor het recept lieten wij ons inspireren door het deel 'Traag' uit de reeks 'Kook Ze'. Een reeks culinaire 'boekazines' met naast de recepten veel achtergrondinformatie en zelfs fotografie, telkens rond één thema. Allemaal ontsproten uit het brein van Tony Le Duc, foodfotograaf.



Foto uit 'Traag'.

1 opmerking:

Martine zei

Hoevelen hebben nog tijd om traag te koken? Toch zijn die stoofpotjes om duimen en vingers af te likken!