zondag 31 juli 2016

De plek


Top col du Tourmalet, 22 juli 2016.

Op de top van een 'col', moet er blijkbaar gegeten en gedronken worden. Ook al komen ze met de auto hebben mensen na de beklimming van de berg blijkbaar honger en dorst. Op de top moet er (even) gerust worden en genoten kunnen worden, is het niet van het uitzicht (op het moment van de foto verborgen in de mist) dan wel van een hapje en een drankje.
Opvallend is de trapgevel van de bar/restaurant op de top van de Tourmalet, een niet courante bouwstijl in deze regio en locatie.

vrijdag 29 juli 2016

Fototentoonstelling Zinkae

Als lid van het Gentse fotocollectief nodig ik iedereen uit om en bezoek te brengen aan de tentoonstelling in september.


woensdag 27 juli 2016

Percebes (eendenmossel)

Percebes,  eendenmossel in het Nederlands (goose barnacle in het Engels) is in Noordwest Spanje en Portugal een delicatesse.

Ze worden op een heel spectaculaire manier geoogst op rotspartijen die boven het water uitsteken aan de ruige kusten van de Atlantische oceaan. Een gevaarlijk werk en bijzonder schouwspel. Vissers klimmen op de rotsen om de percebes los te wrikken, terwijl de golven om hen heen beuken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat percebes niet goedkoop zijn. Voor deze delicatesse met een licht zilte smaak wordt op restaurant tussen de 30 en 150 euro per kg betaald. 

In Corrubedo, aan de Noordwest Spaanse kust, was ik getuige van dit spektakel.









dinsdag 19 juli 2016

Abandonned places

Verlaten spullen op het strand, stillevens als de eigenaars een duik zijn gaan nemen. Asturië, Noord-Spanje.




woensdag 13 juli 2016

Camping greens

Tijdens mijn kampeervakantie viel mij de relatie op tussen de beplanting op een camping en het "kampeermedium", een tent, een mobielhome, een caravan.






zaterdag 9 juli 2016

Met Vakantie

Juli: platte rust.
Foto: vandaag Muxia, Galicië, Spanje.