zondag 24 mei 2015

PA S S kunstroute

Het leek deze zonnige Pinsternamiddag wel of de helft van kunstminnend Vlaanderen naar de Vlaamse Ardennen dorpen Huise, Mullem, Wannegem en Lede (allemaal onder de rook van Kruishoutem) was afgezakt voor PASS een kunstroute die de kerktorens van de dorpen met elkaar verbindt.
Idyllisch, landelijk, zijn woorden die je met die omgeving associeert. De kerk staat er nog te midden van het kerkhof, er is een dorpsplein, een schooltje, zelfs een kasteel met een barones.
Verder heerst er de absolute rust, behalve op zaterdag en zondag en tot 5 juli, want dat zijn de bezoekdagen voor het parcours van de 10 km lange route. Tip: neem alvast de fiets mee.

Hieronder enkele werken en sfeerfoto's.Installatie van Tim Volckaert


De 3 foto's hierboven: "Watchtower" van Matthieu Ronsse

Hierboven: de installatie van Honoré d'O, waarbij de toeschouwer deel uitmaakt van het kunstwerk.donderdag 21 mei 2015

Postkaart fotografie

De hoogste en mooiste kliffen van Zuid-Engeland vind je in de buurt van Hasting: Beachy Head en The Seven Sisters.

Beachy Head heeft met 162 meter de hoogste kliffen. Typisch is het rood-witte vuurtorentje aan de voet. Het is een plek die tot de verbeelding spreekt en - ondanks het gevaar van de diepe afgrond - zijn er geen afsluitingen. Ook niet omwille van de 20 zelfmoorden die hier jaarlijks gebeuren. Het is een ongerept stuk natuur, bijna 30 jaar na een eerste bezoek, ziet alles er nog exact hetzelfde uit.


Vlakbij liggen 'The Seven Sisters'. De coastguard cottage uit de 18de eeuw op de voorgrond is gedoemd om ooit in zee storten, van de krijtrotsen breekt namelijk jaarlijks zo'n 30 à 40 cm af.woensdag 20 mei 2015

maandag 18 mei 2015

British Steel


Gezien in Hastings (UK) op 17 mei 2015: jaarlijkse bijeenkomst van classic cars georganiseerd door de Hastings Trolleybus Restoration Group.

zondag 10 mei 2015

TURNING TIDES : mijn foto's gepubliceerd

Twee van mijn foto's werden gepubliceerd in het pas verschenen jaarboek "The Low Countries" (TLC), een uitgave van de vzw Ons Erfdeel. Het thema van dit jaar is: "Turning Tides", of de zee. Mijn foto's van het kunstwerk van Kris Martin, op het strand in Oostende, waren de uitgever opgevallen. Liefst twee werden er voor het boek gebruikt: één bij het inleidend woord van Luc Devoldere en één op een dubbele pagina, tussen tien gedichten over de zee en in het goede gezelschap van twee foto's van Stephan Vanfleteren.

"The Low Countries" is een jaarboek in het Engels over de cultuur van de Lage Landen. Over literatuur, kunsten en maatschappelijke onderwerpen, en over de relaties tussen de Engelstalige en de Nederlandstalige wereld. Een boek met aandacht voor vormgeving waarmee het de bedoeling is de diversiteit en de vitaliteit van de cultuur van Vlaanderen en Nederland aan de wereld te tonen. Een jaarlijks terugkerende publicatie, om zuinig maar regelmatig in te lezen.

Het boek werd op 3 mei jl., met een literair en muzikaal programma, voorgesteld op de Pier in Blankenberge.

 Hieronder de pagina's met mijn foto's.
maandag 4 mei 2015

Blankenberge! Blankenberge!

Niemand kan de kreet "Blankenberge, Blankenberge" mooier vertolken dan Hugo Matthyssen. Het zijn die woorden en die song (alweer uit de vorige eeuw) die mij te binnen schieten bij mijn kort bezoek aan de badstad.
Hieronder een foto-impressie van de schoonheid bij het mooie voorjaars-avondlicht van gisteren.

zondag 3 mei 2015

Belgium Pier
Vandaag was ik in de late middag in Blankenberge. Het licht viel prachtig op de pier, tegenwoordig "Belgium Pier"een ruimte voor horeca en events, en het strand lag er al verlaten bij. Tijd voor een paar foto's.
Het verhaal van dit gebouw is te lezen op Wikipedia. Zoals de pier er nu uitziet is het resultaat van een grondige renovatie tussen 1999 en 2003.
Meer foto's van Blankenberge in een volgend blogbericht.