zondag 28 december 2014

dinsdag 23 december 2014

Virtuele fotoboeken
Een fotoboeken inkijken is als een ontdekkingsreis. Niets gaat boven een foto op papier, ook al is het "maar" in een boek. Helaas, boekhandels met een aanbod aan fotoboeken (min of meer) die naam waardig, zijn dun, zéér dun gezaaid. Gelukkig is er online één en ander te zien.
Ik stootte op iets bijzonder: de virtuele boekenplank van josefchladek.com/.... Josef is een websitebouwer die zijn eigen (foto)boekencollectie virtueel te beschikking stelt. Een goed vertrekpunt voor een geweldige ontdekkingsreis. Lees hier meer over hemzelf:josefchladek.com/....
Links naar sites met fotoboeken verzamel ik op Pinterest.

woensdag 17 december 2014

X-MAS time 2014

Het is zover: wij zijn in de periode van Kerstmis.
Een Kerstmis anno 2014. Een Kerstperiode die anders aanvoelt, geleefd wordt, er anders uitziet dan -pakweg- 20 jaar geleden.
Plaatsen die de "kerstsfeer" -hoe kunstmatig ook- willen oproepen en plaatsen waar daar niets van te merken valt.

Oostende, vandaag.

zaterdag 13 december 2014

The Antler King

Gisteren woonde ik een "living room concert", een huiskamerconcert bij van The Antler King in B&B Buytenshuys in Gits. Muziek en locatie die garant stonden voor een geslaagde avond.
The Antler King bracht er stuk voor stuk sterke songs. Een aangename ontdekking! Zo'n living room concert is een charmante formule om van muziek te genieten, inclusief gezellige babbel en drink achteraf. Voor mij kwam daar nog een fotoshoot met de "The Antler King" bovenop.
Lees hier meer over de groep en hun aanstaande optreden in Torhout. Ik kan ze alleen maar aanbevelen!

donderdag 11 december 2014

Pintrest portfolios

Op Pintrest verzamel ik o.a. links naar het werk van fotografen die ik ontdekte en die mij om één of andere reden aanspreken.
Voor de geïnteresseerden en de kenners, maar evengoed de nieuwsgierigen, je vind daar onderstaand talent al terug:
John Ryan Brubaker
Peter De Bruyne
Kris Vervaeke
Michael Wolf
Richard Koci Hernandez
Bij eerstgenoemde gaat het over polaroids, echte. Ik illustreer dit hieronder met een paar van mijn, digitale, polaroids.
Voor Pintrest: klik hier.
maandag 8 december 2014

Pinterest


Ik ben mijn web activiteiten, naast mijn blog, wat aan het herschikken. Op een of andere manier krijg daar rond deze tijd van het jaar altijd weer zin in.
Als aanvulling op deze blog gebruik ik al sinds 2008 Flickr. En nu ben ik van plan om actiever te worden op Pinterest. Vooral om er websites te inventariseren van fotografen die mijn aandacht trokken. Want er is zoveel mooi werk te zien all around. En dat wil ik graag delen, Pinterest lijkt mij daar een geschikt medium voor. Ga er eens kijken.