dinsdag 25 juni 2013

De klaproos

Het is juni en ze zijn er weer. Een beetje zoals de maatjes of de mosselen, of de beaujolais nouveau. Eén keer per jaar, gedurende een week of drie, kunnen wij van hun bloedrode kleur genieten. Dat is nu. Ze zijn wat later dan gewoonlijk. Dat heeft te maken met het weer dat ons dit jaar tot nu toe te beurt viel en dat, zelfs nu de zomer begonnen is, hardnekkig weigert om ons te geven waar wij dit seizoen recht menen op te hebben.
Hardnekkig als ze zijn, worden ze met geweld in de akkerlanden bestreden en geweerd. Terwijl ze net in grote getale tonen hoe schitterend ze kunnen zijn. In onze contreien moeten wij al  tevreden zijn als wij er hier en daar er nog een hoekje van tegenkomen. En dat voor een bloem die net hier een heel symbolische betekenis kreeg.
Ik fotografeerde ze vorige week en ontdekte ook hun schoonheid in zwart-wit.


Fuji X-100s, 23 mm, 1/550 sec, f 5,6, iso 800,

zondag 23 juni 2013

De plek


 Le musée de la Photographie, Charleroi.

zondag 16 juni 2013

Rommelmarkt

De zomer is ook de tijd van de rommelmarkten. Tenminste in openlucht. Ik kwam er deze voormiddag  een tegen. Organisatoren van een rommelmarkt maken er alleszins geen rommeltje van. Die mensen zijn goed georganiseerd. De standhouders zijn ook geen amateurs maar professionals van het milieu.
Een website  informeert over waar en wanneer. De website is heel goed gecast: een beetje rommelig en behoorlijk oubollig van opmaak. Ik leerde er dat een rommelmarkt geen zeldzaam verschijnsel is: volgens de site waren er in 2012 liefst 1564. een toenemende trend want voor 2010 staan er 'slechts' 841 vermeld. Of worden ze thans beter geregistreerd door deze website?
Het beste fototoestel is het toestel dat je bij je hebt. Vandaar dat onderstaande foto's genomen zijn met de iPhone.donderdag 13 juni 2013

Op reis

Reizen. Het is er de periode van het jaar voor. Het opschrift op dit busje laat er geen twijfel over bestaan. Het is gemaakt om te reizen. Het is er ook de periode van het jaar voor. Alhoewel, zou de reis die dit busje onderneemt geen dagelijkse reis zijn? Van en naar de werkplaats?