vrijdag 26 oktober 2012

Dorpsgezicht

Zillebeke, deelgemeente van Ieper.
 
Deze foto straalt een zekere spaarzaamheid uit, een duurzaam omgaan met middelen. Een winkelfacade die niet om de haverklap moest vernieuwd worden, neen deze vitrines gaan al een paar decennia mee. Hoogstens werden er op de verdieping een paar nieuwe ramen in kunststof geplaatst. Ook de auto's voor de deur zijn ruim tien jaar oud.
 
De dorpswinkel. Het wordt misschien tijd om ze te documenteren, vooraleer ook deze bedreigde soort uit het straatbeeld verdwijnt. Zoals je vandaag geen 'echt frietkot' meer kunt vinden om te fotograferen. Ze zijn vervangen door 'moderne frituren', constructies die vaak op hun beurt eigentijdse getuigen zijn van onze 'Vlaamse lelijkheid'. Misschien moeten ze ook dringend gedocumenteerd worden, voor zij op hun beurt verdwijnen.
 

zondag 21 oktober 2012

Spoilbank Cemetery

Foto's van 'Spoilbank Cemetery' in Zillebeke. Een militaire begraafplaats uit de eerste Wereldoorlorg. Eerder deze maand.


donderdag 18 oktober 2012

Mais

De mais is rijp. Precies alsof ze heimwee hebben naar de zomer, nemen de planten meer en meer warme kleuren aan. Nu houden wind en regen er nog flink huis in. Straks maakt een machine ze gelijk met de grond. Kijk er naar, nu het nog kan.

zondag 7 oktober 2012

Portretten


Waarnemen, observeren, creëren. Schilderen is een niet aflatende worsteling met de materie en met mijzelf.
Heidi Duyvejonck 
Vloeiend over het papier zoekt water het pigment. Verrassend, soms onvoorspelbaar, 
of heel erg bedoeld. Aquarel, mijn passie.
Chris Haesaert 

Acryl is mijn materiaal. De palet mijn werktuig om vorm te geven aan mijn doeken.
Frieda Vandenheede