zondag 30 september 2012

Herfstblad

Het wordt herfst. Er is geen ontkomen aan. Morgen oktober. Laat dit jaar de schoonheid van de herfst niet aan jouw voorbijgaan. Dit vond ik aan mijn voeten, vandaag tijdens een boswandeling onder een nazomer-, of beter: een herfstzon. Ik had ze er zelf nooit zo mooi kunnen neerleggen. De krachtige harde kleuren en schaduwen in de foto zijn geïnspireerd op wat zon, zo rond de klok van 17 uur op ons loslaat. Let er maar eens op (als ze schijnt).zondag 23 september 2012

The Photokina Report (2)

De bezoeker stond centraal op de Nikon stand. Hier kon je, met een Nikon 1, een foto van jezelf maken die dan werd geprojecteerd op een display van beeldschermen in de vorm van een hart. De campagneslogan 'I AM' vulde je in naar eigen keuze.
Nieuw bij Nikon: de 'low budget' fullframe D600.

Zack Arias vertelde op de Fujifilm stand over zijn passie voor het X-systeem, de X-100 en X-PRO 1 in het bijzonder. Volgens hem hebben deze compacte, maar geavanceerde toestellen, een rits voordelen in gebruik t.o.v. de klassieke, grote DSLR, nu hun beeldkwaliteit daar niet meer voor onder doet. Een Fuji als de X-PRO 1 kan volgens hem moeiteloos ingezet voor professionele opdrachten en studiowerk.
Fujifilm kreeg veel belangstelling, de X-serie op kop. De eerste uit deze familie, de X-100, werd precies 2 jaar geleden op de Photkina voorgesteld. Het blijft nog altijd een uniek en attractief toestel.

Urban en street life bij Samsung.
Jungle-toestanden op de Panasonic stand.Photokina: The World of Imaging. Vandaag zit het er weer op voor twee jaar. De wereld van de digitale fotografie zag er in 2012 een heel stuk anders uit dan in 2010. Het valt te verwachten dat die evolutie in 2014 er niet minder zal op zijn.

zaterdag 22 september 2012

The Photokina 2012 Report (1)


Alle foto's werden genomen met de app 645 PRO op de Phone 4S en bewerkt in Lightoom 4.
Door te klikken op een link ga je naar een website met meer info over het product.
 

Wat het geval was in 2010 en waarvoor gevreesd werd, bevestigde de editie 2012: er waren opnieuw minder grote namen met een stand aanwezig. Geen Manfrotto, geen Nik Software, geen Blurb Books. Ook geen sprake meer van de Image Gallery in hall 1, stilzwijgend afgevoerd en vervangen door The Leica Gallery. Ook vruchteloos gezocht naar een stand waar je een fijne selectie fotoboeken kon vinden.
Toch spendeerde ik de afgelopen twee dagen zo'n 15 uur op de beurs. Een bewijs dat er precies nog genoeg valt te ontdekken, en dat niet alleen op de standen van de grote merken.
Foto boven: als amateur heb je vandaag niet veel keuze meer als je een kwaliteitsvolle print wilt maken. Epson spant in deze de kroon, Canon probeert te volgen.Samsung innoveert en maakte indruk met de Galaxy Camera. Een origineel concept afgestemd op de 'noden' van de hedendaagse gebruiker. Een combinatie van een fotoapparaat en een Android tablet om mee te surfen, te facebooken, te skypen, apps op te installeren. Foto's nemen, bewerken, verzenden, allemaal op één toestel met een 4,77-inch HD Super Clear LCD scherm. Precies of je foto's neemt met een flatscreen TV in je handen.
Foto boven: de Samsung Galaxy Camera, bewaakt door een schone van dienst.

Op een beurs waar mannen met een dikke DSLR rondlopen zijn er modellen die zich gewillig laten fotograferen.
Foto boven: op de stand van Hasselblad.

Leica nam de complete hall 1 voor zijn rekening. De Leica-cultuur werd er zorgvuldig gekoesterd en alles straalde er een dure efficiëntie uit. Toch stellen zij bewust fotowerk centraal en dat bewezen zij door de Leica Gallery en gastsprekers. Zo had ik er het geluk naar een uiteenzetting van een gerenommeerde straatfotograaf als Peter Turnley te kunnen luisteren.
Voor fans: LFI, de een online Leica fotocommunity.
Foto boven: de infostand voor de nieuwe Leica M.

donderdag 6 september 2012