zondag 15 juli 2012

The bride in the rain

Regen. Afgelopen zaterdag valde ze met bakken uit de lucht. Een snapshot van een bruid, op de vlucht voor het hemelwater.

zondag 8 juli 2012

WaTuKu

WaTuKu staat voor WAndelen TUssen KUnst in Hooglede-Gits. Al voor de vijfde keer haalt de Vlaamse Kultuurvereniging Gits, om de drie jaar, het kruim van de West-Vlaamse beeldende kunst naar Gits. Op zondag 8 juli werd de kunstroute ingewandeld. WaTuKu is nog te bezoeken tot en met 12 augustus 2012.
Meer foto's: hier.

'Nr 186 Nele II Zittend' van Irénée Duriez uit Ichtegem.

John Vandelanotte uit Torhout, 'Mijn Volk', omkaderd door foto's van Herman Wydhooge.

Geert Van Acker, Ruddervoorde: 'De Priester'.

Navy Days Zeebrugge (2)

Nog enkele foto's. Voor commentaar: zie vorig bericht.

zaterdag 7 juli 2012

Navy Days Zeebrugge (1)

Toevallig kwam ik vandaag terecht op de 32ste editie van de 'Navy Days' in Zeebrugge. Ik was op stap om nog enkele werken van Beaufort 04 te fotograferen en had daarvoor deze keer Zeebrugge uitgekozen. Toch maar binnengelopen op dit groot evenement (50.000 bezoekers verwacht op twee dagen). Buiten tal van binnenlandse en buitenlandse marinevaartuigen en demonstraties met militair materieel kwam ik er ook een gevarieerd en vaak fotogeniek publiek tegen.

Een gelegenheid om mijn Fujifilm X-Pro 1 nog eens te testen en een optimale manier van instellen en gebruik te vinden. Het is een heerlijk fototoestel om mee te werken, maar het vraagt enige gewenning en aanpassing als je een digitale reflex (in mijn geval Nikon D300) gewoon was. Maar de JPEG's die de Fuji aflevert zijn een stuk beter en, ondanks enkele eigenzinnige bedieningen is de ergonomie beter. De primelenzen met vaste brandpuntsafstand zijn nauwelijks een beperking, integendeel ze stimuleren der creativiteit. Met de XF 35 mm 1.4 lens kan je heerlijk spelen met de DOF (scherptediepte) en over een (hoge) ISO-waarde hoef je je al helemaal geen zorgen te maken, die blijft loepzuiver tot 3200 ISO. En met een X-1 Pro ben je opvallend onopvallend in de massa, dat schept kansen! Heimwee naar een digitale reflex met een superzoom is er niet onmiddellijk.
Geen kwaad woord dus over de Fujifilm X-Pro 1, ondanks het feit dat het een wat 'andere' manier van fotograferen oplegt. Ik was er aan toe. Wie dat wil leest er hier werkelijk alles over.

Hieronder de foto's 'aan het woord'.

zondag 1 juli 2012

Beaufort 04 - Arne Quinze

Rock Strangers van Arne Quinze staat, in het kader van Beaufort 04, nu permanent op het vernieuwde Zeeheldenplein in Oostende Het plein zelf is vergroot en heel geslaagd, maar vandaag nog niet geheel afgewerkt. De combinatie met dit kunstwerk is indrukwekkend. Over het geheel zijn de meningen wel verdeeld.
Bekijk mijn foto's van Beaufort 04 op mijn mini-site op JUX, met foto's van 11 installaties.