maandag 25 juni 2012

Beaufort 04 - Melita Couta

Een mythologisch wezen staart vanaf zijn verheven positie naar de zee en de horizon. Deze sculptuur van Melita Couta, 'The Wanderer', is te zien op het Sint-André strand in Koksijde.
Bekijk de volledige reeks van Beuafort 04 op mijn mini-site op JUX.



zondag 24 juni 2012

Beaufort 04 - Michal Gabriel

Mijn reeks over Beaufort 04 is aan gevuld met vier werken die ik hier voorstel. Bekijk de volledige reeks op mijn mini-site op JUX.
De sculptures 'Players' van Michal Gabiel zijn met hun armen op een nadrukkelijke manier vastgehecht aan de grond. Hun expressie zoekt een dialoog met de bezoeker. Ze staan op het strand in De Panne.

  


donderdag 21 juni 2012

Zomer in Vlaanderen (2)

21 Juni. Op gebied van klimaat krijgt het begrip 'zomer' in Vlaanderen vaak een eigen invulling. Dat ondervonden wij ook, en opnieuw,vandaag. Maar geven wij hem nog een kans: de gewassen op het veld zijn nog niet tot volle wasdom gekomen, lentebloeiers nog niet uitgebloeid. Alles en iedereen is nog hoopvol, op deze eerste dag van de zomer.



zondag 17 juni 2012

Zomer in Vlaanderen (1)

Fietsen en fotograferen gaat goed samen. Zeker met de Fujifilm X-Pro 1, waar ik nu mee werk: die hangt comfortabel om de nek tijdens het fietsen. Een fietstocht van ruim 30 km door een landelijke streek, de driehoek Hooglede-St-Jozef (of De Geite) en Gits. Er, op het einde van de lente, de bescheiden zomerse sfeer van het landschap gaan opsnuiven.




zondag 10 juni 2012

The Bicycle

Fiets, gezien in Antwerpen op 9 juni 2021.
Bicycle as seen in Antwerp, 2012-06-09.