woensdag 30 mei 2012

Dwars Door De Zilten

Een mooie zomeravond in mei, een ideaal moment voor een massaloop. Dat vonden ook de 809 deelnemers die een mooie parcours liepen door een landelijke omgeving, vlak aan de rand van Roeselare: Dwars Door De Zilten. Mijn nieuwe Fujifilm X-Pro 1 leverde hier weer uitstekend werk.
Een paar sfeerfoto's. Meer foto's op mijn Flickrpagina: klik hier




zondag 27 mei 2012

Her name is Jana

Portretfotografie is iets wat wel interesseert, maar is iets wat ik zelden doe. Deze middag zag ik echter een kans om de spontaniteit van een kind te fotograferen. Haar naam is Jana.








Fujifilm X-Pro1, XF 35 mm
800 iso,f2.0, 1/2000
Zwart-wit foto uit de camera,
bewerkt in Lightroom 4

woensdag 23 mei 2012

Moments before the flood

Vandaag ontving ik het boek van Carl De Keyzer 'Moments before the flood', waarvoor hij vier jaar lang, gedurende een periode van 4 maanden, de Europese kustlijn heeft afgreisd, om die foto's te maken die straks misschien niet meer mogelijk zijn, ingeval van dramatische stijging van de zeespiegel.
Ik ben kieskeurig voor de samenstelling van mijn collectie fotoboeken maar, om één of andere reden (wellicht de zee) sprak mij dit titanenwerk aan. Het is mijn eerste boek van De Keyzer, alhoewel hij er diverse en zeer verdienstelijke op zijn actief heeft. Carl De Keyzer was ook een pionier op het gebied van 'alternatieve' publicaties van zijn werk. Van zijn boek 'Zona' bestaat een iPad-versie. Ik hoop dat er ook één komt van 'Moments before the flood', temeer omdat van hem tijdens zijn werk een documentaire 'OdysSea -in search of the perfect image' werd gedraaid (door Mei Vandenberghe met -fotograaf- Jimmy Kets achter de camera). Boek en documentaire zijn wellicht goed te combineren tot een schitterende iPad-app!

Zelfportret met boek.


  
 Eigen foto in de lijn van 'Moments before the flood' (Levanto, It) uit 2010.

In Oostende loopt een fototentoonstelling tot 28 augustus .
Hier meer 'Carl De Keyzer' op mijn blog.

dinsdag 15 mei 2012

Beaufort 04 -Jannis Kounellis

Te zien aan het standbeeld van Koning Leopold II te paard aan de zeedijk te Oostende (De Drie Gapers): 'Untitled' een werk van Jannis Kounellis.
Bekijk meer foto's van Beaufort 04 op JUX. Deze mini-website wordt in de loop van het jaar aangevuld met foto's van andere werken.



vrijdag 4 mei 2012

400

Dit is het 400ste bericht op mijn blog sedert ik die opstarte op 15 februari 2008. Ik wil het dan ook wijden aan een belangrijk feit. Sedert 18 april jl. ben ik de heel gelukkige eigenaar van een écht fotoapparaat: de Fujifilm X-Pro 1. Er is sedert zijn aankondiging op 9 januari 2012 al zo veel over geschreven op het www, dat ik hier niet verder op in ga. Wil je er echt àlles over weten surf dan naar hier. (deze site 'scoop.it' wordt dagelijks gerefreshed met nieuwe berichten).
Ik kan alleen maar bevestigen dat het een heel nieuwe ervaring is, in positieve zin, met zo 'n toestel te fotograferen. Het werkt heel discreet en de prestaties van de APS-C sensor halen gemakkelijk, zoniet overstijgen, de geroemde kwaltiteit van een Canon 5D MkII of Nikon D700, zeker op gebied van hoge ISO-waarden. De Fuji JPEG's zijn onovertroffen. De f 1.4 lens met een vaste brandpuntsafstand van 35 mm, levert een haarscherp beeld en haalt de scherptediepte van een FF (full frame) reflex. De bediening is tot de essentie teruggebracht, bijvoorbeeld: een diafragmawaarde stelt men in via een ring op de lens, met een ander knop regelt men de sluitersnelheid. Mijn kijkt door een (gesofisticeerde) zoeker en wordt geholpen door een handig menu (de Q-knop). Dat is het. Alle toeters en bellen zijn weggelaten. De handleiding telt een goeie 100 bladzijden, 4 keer minder dan die van de Nikon D300. Dat zegt genoeg.
Als illustratie, vond ik deze wel leuk: een parodie op een bekend logo.


Voor een fotoreeks op Flickr genomen met mijnX-Pro 1: klik hier.

dinsdag 1 mei 2012

1 Mei aan Zee

1 Mei is het 'feest van de arbeid'. Dat dit voor militanten van het socialistisch gedachtengoed niet alleen toespraken en optochten betekent, maar ook eens, in volle namiddag, goed uit de bol gaan, bewees de aanpak in Oostende. Je kan die mensen geen ongelijk geven. Een feestdag is er om te feesten. Punt.