woensdag 28 september 2011

Straatfotografie vandaag (2)

De Zwitser Thomas Leuthard volgt als straatfotograaf ook een eigen weg. Hij heeft er zelfs twee PDF-boeken over gepubliceerd die je hier, op zijn webiste, gratis kan downloaden. Het loont de moeite om dat te doen. Zijn tekst en werkwijze wordt rijkelijk geillustreerd met zijn foto's. Het boek bevat ook links naar een aantal filmpjes op 'You Tube' waarbij je Thomas aan het werk kan zien.
Foto: Oostende, 24 september 2011.

zondag 25 september 2011

Straatfotografie vandaag (1)

'Straatfotografie' en 'selfpublishing' zijn twee onderwerpen die mij (nog altijd) boeien. In het onderstaand filmpje laat een straatfotograaf zien hoe hij te werk gaat. Hij heeft zo -het mag gezegd- zijn eigen methodiek en visie. Hij werkt met een iPhone en maakt daarbij zichzelf zo onzichtbaar mogelijk. Het is één van de manieren waarop je in de straat te werk kan gaan. Zelf heb ik recent mijn reflexcamera voor dit soort foto's aan de kant gelegd en werk nu met een compacte Canon G12. Dat volstaat, op dit moment.
Foto: Oostende, 24 september 2011Het resultaat van een dagje straatfotografie staat te boek bij 'Blurb' en kan je hier inkijken:Hetzelfde onderwerp, maar met een andere benadering, komt in een volgende blogpost aan bod.

zondag 18 september 2011

Eau de Gand

Op weg naar het slotconcert van Odegand 2011, op zaterdagavond 17 september. Kort daarna bleek dat het concert in dit hondenweer (*) niet kon doorgaan: 'It was raining cats and dogs'

(*) Het woord 'hondenweer' is afgeleid van het oud-Nederlandse woord ondeweer, dat slecht weer betekent. De letter 'h' kwam er later bij en sinds de nieuwe spelling is het hondenweer i.pv. hondeweer.

zondag 11 september 2011

World Trade

Het is niet erg origneel om vandaag een foto te publiceren die verwijst naar '10 jaar 9-11', maar ik waag het toch maar, ook een beetje bij gebrek aan een actuelere betekenisvolle foto.
Deze foto nam ik op 8 augustus 2006 bij het verlaten van het metrostation 'World Trade' in New-York, vlakbij Ground Zero. Toen waren ze daar al aan het bouwen en het is vandaag nog altijd een enorme gapende wonde.
Mijn foto heeft misschien nog enige verdienste: ik vind alvast de twee hoofden die met boven de trappen uitsteken een leuk detail.

zondag 4 september 2011