maandag 30 mei 2011

Het Rode Vierkant Op De Zee
Een gloednieuwe veerboot zal vanaf 26 juni .a.s het centrum van Oostende verbinden met de Oosteroever. Deze nieuwe veerdienst is gratis voor voetgangers en fietser. In totaal werden 3 identieke boten gebouwd, waarvan er één in Nieuwpoort zal ingezet worden. Het derde exemplaar wordt als reserve gehouden. De boten werden bekleed met de typische elementen uit het werk van de kunstschilder Roger Raveel.

zondag 22 mei 2011

De dag zit er op"When the day is done down to earth then sinks the sun"
(uit een songtekst van Nick Drake).

Oostende 21 mei.

De toiletdame sluit de zaak en neemt haar bordjes 'open' weg. Een verkeersbord met een witte pijl op een blauwe achtergrond werd gebruikt om de prijs van een WC-bezoek te afficheren en duidt de ingang aan.

Een jong koppel houdt barbecue op het strand. Wat verder kijken twee meeuwen afwachtend toe.

Klik op de foto's voor een grotere weergave.

woensdag 18 mei 2011

Oostende Kite Festival 2011 (3)

De laatste: in zwart-wit.


maandag 16 mei 2011

zondag 15 mei 2011

Oostende Kite Festival 2011 (1)

Zaterdag 14 mei, ondanks de wat mindere weersvoorspellingen, nog altijd een schitterende lentedag. Een azuurblauwe lucht, een zonovergoten strand, een lichte bries uit zee, perfecte omstandigheden om deze bonte vliegers tot hun recht te doen komen!


woensdag 11 mei 2011

Zie ze weer vliegen


Aanstaande weekend van 14 en 15 mei wordt Oostende opnieuw een echt vliegerparadijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt dan het grootste kites-festival van België plaats. Alle vormen en kleuren, van bizarre figuren tot traditionele kites kleuren de Oostendse kustlijn.
Het is inmiddels geleden van 2008 dat ik er nog eens rondliep, en dat ben ik dit jaar weer van plan.
Foto archief 2008.