zondag 28 februari 2010

Merkwaardig


Gezien in Wambeek (ten zuiden van Ternat). Te midden in een weiland staat daar, al jarenlang, een paal met het logo van een automerk. Het is er nog niet van gekomen daar een garage en showroom bij te bouwen. Of zou men dat gewoon vergeten zijn?
Een"merk"waardig beeld uit ons fotogeniek Vlaanderen.

zondag 21 februari 2010

Zoek de verschillen


Het is nog even wachten tot de lente ons straks (eindelijk) zal verblijen. Een winters beeld kan dus nog altijd. Oostende, Zeedijk, 6 februari 2010: met mams en paps fietsen in de mist.

woensdag 17 februari 2010

Shoot

Mijn fotoshoot van afgelopen zaterdagavond in Oostende leverde ook nog deze 2 beelden op.

zondag 14 februari 2010

Oostende, cultuurstad 2010
Oostende is de eerste Vlaamse Cultuurstad, een titel die de stad aan zee één jaar lang mag dragen. Gisterenavond ging dat gepaard met een 'vurige' opening. Kunstschilder James Ensor werd 150 jaar geleden in Oostende geboren en dat laat Oostende niet onopgemerkt voorbij gaan.

vrijdag 12 februari 2010

Fly away


Om de reeks over de 'Oosteroever' in Oostende mee af te sluiten.

woensdag 10 februari 2010

Oosteroever (3)

Op 14 augustus 2007 was ik er getuige van hoe het vuurtorentje, dat op dat ogenblik nog het enige bouwwerk was op het Oosterstaketsel, letterlijk werd 'onthoofd'. De foto's spreken voor zich.

Weg. Voorgoed.

maandag 8 februari 2010

Oosteroever (2)

Het Oosterstaketsel gefotografeerd op 29 december 2005.


Het moest verdwijnen voor de vernieuwing van de haven. In 2007 werd het afgebroken. Daarover morgen meer.

zondag 7 februari 2010

Oosteroever (1)

De oosteroever is een merkwaardig stukje Oostende. Ik mag er graag wandelen. Op zondag ligt de activiteit in de haven zo goed als stil, de vissersboten aan de kade. Vandaag, op deze mistige, koude februari-ochtend stond er geen zuchtje wind. Dat zorgde voor mooie weerspiegelingen in het wateroppervlak, iets waarvan ik in mijn foto's dankbaar gebruik maakte.
De vzw Oosteroever organiseert aanstaande zaterdag 13 februari een geleide wandeling door het havengebeid op de oosteroever. Hier meer informatie daarover.
Deze week publiceer ik nog meer foto's over deze site, van het Oosterstaketsel (helaas verdwenen), tot de 'Visscherskoppen' van Stephan Vanfleteren (gelukkig nog altijd in de Vismijnlaan te zien.