zaterdag 30 januari 2010

Koning Winter

Koning Winter houdt ons in zijn greep. Vanmorgen stonden deze beelden nog altijd met het hoofd gebogen, na de doortocht van Koning Winter.

vrijdag 29 januari 2010

Grijs


Het was vandaag één van die mistroostige, grauwe dagen waarbij de kleuren uit onze omgeving zich lijken te verstoppen. Un temps maussade in welluidend Frans (somber, troosteloos, vreugdeloos, druilerig). De la grisaille partout. (saaiheid, monotonie, droefgeestigheid, somberheid, kleurloosheid).
In deze foto van een bloedrode klaproos heb ik voor de gelegenheid de kleur ook weggestopt.

zaterdag 23 januari 2010

Winter


De winter toont zich de laatste dagen niet (meer) langs zijn schoonste kant. Het is weer grijs en nat. Het houdt een verlangen in naar naar meer licht, een teken van nieuw leven in de natuur. Voorlopig moeten wij het doen met een bos in serres geforceerde tulpen, gefotografeerd onder kunstlicht.

maandag 11 januari 2010

Winter


Het is winter maar dat betekent niet dat het overal in het land wit ziet van de sneeuw. Dit is het rustgevende winterse landschap in de polder ten noorden van Brugge, in de buurt van Oostkerke. Sneeuwvrij.

woensdag 6 januari 2010

Verkeerspaaltjes


Nu ik er begin op te letten, valt het duidelijk op: deze betonnen, wit geschilderde driehoekige paaltjes verdwijnen uit het straatbeeld. Ze werden eerst vervangen door gelijkaardige paaljtes in kunststof, ook driehoekig en mooi wit. Tegenwoordig zie je helaas meer en meer van die lompe, schreeuwlelijke ronde kunstoffen palen in afgrijselijke kleuren als knalgeel, grasgroen of oranje. Je kent ze wel, soms 'val' je er over, zo veel staan er ondertussen, vaak onoordeelkundig geplaatst. Na een paar weken zijn ze vuil en zitten ze vol deuken.
Deze foto's zijn een eerbetoon aan de authentieke, oerdegelijke verkeerspaal. Al wat die nodig heeft is af en toe een laag witte verf.

zondag 3 januari 2010

Kathedraal van bomenEen foto zoals die uit je camera komt is zelden optimaal. Een bewerking van de contrasten, kleuren zijn vaak nodig. In dit geval werd ook de uitsnede aangepakt. Het resultaat zijn twee verschillende (vierkante) foto's uit éénzelfde origneel. Hieronder het onbewerkte origneel. De blauwe schijn, achteraan in de foto werd weggelaten in de bewerke foto's, waarvan ook de kleuren en contrasten werden bijgesteld.