donderdag 31 december 2009

Beaufort 03

Op 'Flickr' heb ik, op de valreep van 2009, mijn fotoselectie gepubliceerd van de deze de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee. Voor de liefhebbers: klik hier om de reeks te bekijken.

maandag 21 december 2009

Wijsheden

Dolend doorheen mijn archief kwam ik vanavond deze beelden tegen. Ik herinner mij dat deze teksten mij aanspraken toen ik er een foto van nam. Het was tijdens een tuinbezoek op een mooie zomerse dag in 2006, ergens midden in Frankrijk. Achteraf heb ik rond de foto's zelfs nog een kadertje gemaakt. Vandaag sta ik nog altijd achter deze mooie gezegden. Ik vind ze, in het bijzonder nu, in deze week van Kerstmis op hun plaats. Zouden deze bordjes er vandaag nog staan, gehuld in een dik winters sneeuwpak?

zaterdag 19 december 2009

Gekooid


Het Music For Live gebeuren van StuBru is weer van start gegaan!
Gent, vandaag, 18 uur.

maandag 14 december 2009

Paris sous la pluie

Ooit was ik wel eens in Parijs wanneer het regende, maar nooit zag ik het zoals Christophe Jacrot dat op zijn foto's vastlegt. Dat fotograferen in de regen tot prachtige resultaten kan leiden, dat weet ik, het is een discipline die zeker de moeite waard is. Christophe voelt duidelijk de bui hangen want hij deed dezelfde oefening in Hong Kong. Zijn foto's doen alvast mij watertanden.

Ter illustratie: een eigen verwaterde foto van Parijs (in de regen).

zaterdag 12 december 2009

zaterdag 5 december 2009

Traag

De zoveelste kletsnatte herfstdag op en rij. Een zaterdag. Alles mag vandaag wat meer tijd kosten. Het wakker worden, het ontbijt met de drie kranten uitgespreid op tafel. En dan het gerecht voor vandaag, een klassieker: coq au vin. Een stoofpotje, lekker lang op het vuur. Slowfood, alhoewel coq au vin onder die noemer nog als een 'vluggertje' kan beschouwd worden. Voor het recept lieten wij ons inspireren door het deel 'Traag' uit de reeks 'Kook Ze'. Een reeks culinaire 'boekazines' met naast de recepten veel achtergrondinformatie en zelfs fotografie, telkens rond één thema. Allemaal ontsproten uit het brein van Tony Le Duc, foodfotograaf.Foto uit 'Traag'.

vrijdag 4 december 2009

Winterslaap


Camping, Middelkerke.