donderdag 23 juli 2009

Beaufort 03 - Daniel Buren

De masten met de windhanen van de Franse kunstenaar Daniel Buren, op het strand in De Haan, is wellicht het bekendste werk van deze editie van Beaufort. Het patroon patroon van witte en gekleurde strepen is een constante in zijn werk.
Op de meeste foto's die je van dit werk in Den Haan tegenkomt, zijn alleen de masten, de kleurrijke windhanen en wat strand of zee te zien en wordt -bijna angstvallig- vermeden de directe omgeving en context van het werk te tonen (zoals mijn onderste foto). Persoonlijk vind ik nu net die omgeving, met gebouwen, strandgangers heel relevant. Ik heb mijn standpunten dan ook heel bewust in die zin gekozen.



Beaufort 03 - Aneas Wilder

Eén van de (ook letterlijke) hoogtepunten van Beaufort 03 bevindt zich in Westende. Het is de 12 meter hoge houten constructie van Aneas Wilder uit Schotland. Het invallend licht tekent prachtige schaduwpartronen in het zand en de koepel vangt het geluid van de zee. De vorm doet denken aan een (reusachtige) vogelkooi: met mensen binnen en vogels die erom heen vliegen.



dinsdag 14 juli 2009

Arno door Danny Willems

De zeedijk van Oostende verwent de liefhebber van mooie foto's. Naast de reeks van Wim Vandekeybus in de Nieuwe Gaanderijen (zie hier) hangen een paar meter verder in de Koninklijke Gaanderijen van het Thermae Palace langs de zeedijk nu ook nog eens 23 foto's van Arno genomen over een periode van een kleine 40 jaar door zijn huisfotograaf Danny Willems. Ken je Danny Willems? Klik eens door naar zijn website, er is prachtig werk op te zien!



zondag 12 juli 2009

Chilling at the seafront


Vakantietijd: iedereen geniet er van op zijn manier.
Oostende, 10 juli 2009.