dinsdag 31 maart 2009

Amelie en Febe
Amelie (boven) en Febe (onder) met hun mama. Gentbrugge, 29 maart 2009.
D300, AF-S NIKKOR 50 mm f/1.4G, f2,0, iso 400.

maandag 30 maart 2009

It takes twoPijlers van het Thermae Palace in Oostende. Met een beetje verbeelding lijkt het of ze vanop hun solide basis het diepblauwe hemelgespan van de nog jonge nacht torsen.vrijdag 27 maart 2009

Lente in Oostende
15 maart 2009.

zondag 22 maart 2009

Week van de groenten

Naar aanleiding van de eerste Week van de Groenten lanceerde vrijdag jl. Frank Fol zijn nieuwe boekenreeks Denk groenten!. Het project omvat naast vier receptenboeken (één per seizoen), een reeks zaden én een handboek over hoe zaaien om daarna te kunnen genieten van de hapjes en gerechten samengesteld door Frank Fol en voorgesteld in de receptenboekjes.
Ik was, als partner in het project voor de zaden, op de voorstelling aanwezig en maakte er enkele sfeerbeelden.

Frank Fol presenteert met trots zijn nieuw project.


Tony Le Duc, rechts, is de uitgever en fotograaf van de prachtig vormgegeven en uitgevoerde boeken. Achter hem Marc Declercq die de teksten schreef.

De 'eerste zaadlegging' door Frank voor de lens van de persfotografen.


Na de voorstelling was het tijd om de hapjes uit de boeken in de praktijk uit te testen.
Ook Martine Prenen was bijzonder gecharmeerd door het project en gaat aan de slag.
Volg de links in de tekst voor meer informatie. Klik op de foto's om ze groter weer te geven.
De zaden en boeken zijn te koop in de AVEVE-winkels.

woensdag 18 maart 2009

Dogville


Ik weet niet of het klopt, maar ik heb de indruk dat men in onze kuststeden meer honden (en hun gevoeg) tegenkomt dan in steden in het binnenland. Dit paar was alvast met zes stuks op wandel.
Oostende, 15 maart 2009.

maandag 16 maart 2009

Bij valavond

Zaterdagavond 14 maart rond zonsondergang langs de zeedijk tussen Mariakerke en Oostende.Ouders komen met hun kinderen van het strand en vegen restanten van zand af.In een zijstraat is er nog iemand alleen in een wassalon, straks ook alleen thuis?In een restaurant heffen een jong koppeltje en hun ouders het glas, wat hebben ze te vieren?


Rondjes rijden met het fietsje op het Leon Spilliaert monument, tot je door de ouders tot de orde wordt geroepen.

zondag 15 maart 2009

Flits

Gisteren volgde ik in Bredene een workshop rond flitsfotografie. Op initiatief van Kevin Mollet, beter bekend als Xraypictures, leidde Jürgen Doom uit Wilsele er de deelnemers in in de geheimen van de flitsfotografie. Dankzij Jürgen kunnen wij nu met kennis van zaken onze flits manueel instellen en doseren. Maar voor een resultaat als op deze portretten door Jürgen genomen op locatie komen wij alvast nog een paar flitsers tekort.
Hieronder een paar sfeerbeelden van de workshop.


woensdag 11 maart 2009

Daar komt de lente!Vandaag ben ik foto's gaan nemen in een gloednieuw serrecomplex waarin straks voor de eerste keer aardbeien zullen geoogst worden. Tegenwoordig worden veel van onze Belgische aarbeien zo gekweekt: in potten die opgesteld staan in goten die op zo'n anderhalve meter boven de grond hangen. Computers bewaken het klimaat in de serre en regelen de voeding en beregening van de planten. Om te oogsten rijden, tussen de lange rijen met goten, wagentjes met daarop de plukkers. Ook de 'aardbeienautomaat' staat al klaar om straks langs de straatkant te worden geplaatst.maandag 9 maart 2009

Kunstbende

Gisteren streek 'Kunstbende' neer in 'De Spil' in Roeselare voor één van de voorrondes van de wedstrijd waarin jongeren tussen 13 en 19 jaar elkaar uitdagen in categorieën als performance, video, ontwerpen, fotografie, txt, txt on stage, muziek, dans, mode en DJ. Ik was, eerder toevallig, gevraagd als lid van de jury in de categorie video. Het werd een interessante middag. Boeiend om te zien (en te horen) hoe jongeren met video en fotografie vandaag bezig zijn. In video viel één productie bijzonder op: de (korte) claymotionfilm 'The Naked Chief' geïnspireerd op hun grote voorbeeld, 'Wallace en Gromit'. De broers van 14 en 16 jaar Thomas en David Smolders hebben al contacten binnen de VRT en hopen er hun beroep te kunnen van maken. En passant maakte ik nog deze twee foto's.zondag 8 maart 2009

Talking FeetDit tafereel speelde zich boven mijn hoofd af. Op een passage met vloer in transparant glas. Gent, 7 maart 2008.

vrijdag 6 maart 2009

Green Eyes


Een portret gecombineerd met grafische elementen.

woensdag 4 maart 2009

Keulen

Net als bij het vorige bericht laat ik mij opnieuw leiden door de actualiteit voor dit blogje. Het onderwerp is de stad Keulen, die gisteren opgeschrikt werd door de onwaarschijnlijke instorting van het stadsarchief. Deze foto's dateren van een bezoek aan Keulen in augustus 2007.zondag 1 maart 2009

No mail todayVanaf morgen gaat De Post voor 3 dagen in staking. Er wordt in principe geen post bedeeld en ook heel wat mensen zullen geen krant in de bus krijgen. Op de foto een paar brievenbussen, ergens in Frankrijk.