woensdag 26 november 2008

Crisis? What crisis?

'Crisis what crisis'? Hier is er keuze: op restaurant gaan of pizza om mee te nemen. Het kan in deze crisistijd nog voordeliger, want voor de liefhebbers is er ook nog 'water en brood'.
Grapje natuurlijk, het bord met 'water en brood' is gephotoshoped. Ontdek het originele beeld hieronder. Toen ik dit zag, maakte ik meteen de associatie met 'water en brood' en had ik het onderwerp voor mijn blogje voor vandaag.

Parking autostrade E34, Ranst.

zondag 23 november 2008

Streetviews

Brugge, 22 november, 10.17 u.

Roeselare, 19 november, 17.05 u.

dinsdag 18 november 2008

The making of

'De Sprong' is de naam van de groepstentoonstelling van Chris Haesaert, Frieda Vandenheede en Heidi Duyvejonck. Voor de, ondertussen 4de, tentoonstelling van hun werk verzorg ik de fotografie en grafische omkadering.
Voor het maken van de foto voor op de uitnodigingen ging ik uit van het thema 'Out Of The Box' dat zij kozen voor hun tentoonstelling. Hieronder zie je het resultaat: de bewerkte foto voor op de uitnodiging, met daaronder het origineel waarvan ik vertrok.


Hieronder mijn ontwerp van de uitnodiging.


Bij een groepstentoonstelling hoort ook een groepsfoto.

Tenslotte maakt ook de blog van Frieda (links), Heidi (midden) en Chris (rechts) het grafisch pakket compleet. Daar lees je vanaf nu hun belevenissen over en rond hun expositie van hun schilderijen in acryl en aquarellen.

zondag 16 november 2008

Entre chien et loup

Met "Entre chien et loup" bedoelen de Fransen de korte tijd tussen licht en donker, een moment van de dag, vaak zo mooi of mooier dan de ochtend. De hond (le chien) symboliseert de dag, de wolf (le loup) de nacht. In het schermerlicht op het moment dat dag en nacht in elkaar overgaan is het moeilijk het verschil te zien tussen 'le chien' et 'le loup'. Zeker deze tijd van het jaar, is het een moment van de dag om naar uit te kijken.


Oostende, vandaag 17.17 u.

dinsdag 11 november 2008

Magnum Mini


In de krant 'De Morgen' van morgen, woensdag 12 november zit een bon om de ‘kleine’ versie van Magnum Magnum in een Colibro-boekhandel te kopen aan de prijs van € 29,95 in plaats van de € 49,95€. Ik kocht in december 2007 dit boek in zijn oorspronkelijke luxueuze 'maxi' uitvoering voor zo'n € 130. Niet dat ik daar al één minuut spijt van heb. Maar dit is een unieke kans, voor de liefhebber is dit aanbod: niet te missen!!

vrijdag 7 november 2008

ARTopia nocturne

De kunstroute Artopia (Gits, W-Vl.) loopt nog tot en met aanstaande dinsdag 11 november. Vanavond was ik op de nocturne. Meer over Artopia hier.


maandag 3 november 2008

Boekentijd bis

De foto's "Boekentijd" zijn genomen met de compacte Leica D-Lux 4. Ter informatie vermeld ik enkele opnamegegevens bij de foto's in dit en vorig bericht.
Een lensopening van f 2,0 en een uitstekende beeldstabilisatie maken het mogelijk bij lage sluitersnelheden (en veilig-lage ISOwaarden) scherpe JPEG's uit de hand te schieten (RAW is ook mogelijk). Als fotograaf val je met dit toestel nog nauwelijks op.
Lees hier een impressie van een gebruiker van de D-Lux 4.

zondag 2 november 2008

Boekentijd

Leica D-Lux 4, 1/25 sec, f 2,0, ISO 80
Leica D-Lux 4, 1/40 sec, f 2,0, ISO 80
Leica D-Lux 4, 1/15 sec, f 2,0, ISO 80
Begin november, boeken staan in het middelpunt van de belangstelling. In Oostende hield Amnesty International dit weekend een tweedehandsboekenbeurs. Hier kon je nog eens een boek uit lang vervlogen tijden op de kop tikken. Bijvoorbeeld een reeks over fotograferen van uitgeverij Lekturama van uit de jaren 70. Alle boeken gingen hier voor één euro, en minder, de deur uit.