vrijdag 31 oktober 2008

Halloween

31 Oktober Halloween. De stedelijke buitenschoolse kinderopvang "De Speelvogel" in Roeselare animeerde vandaag de kinderen met een Halloween-activiteit. Foto genomen met mijn "bijou" (zie hieronder).

The Red Dot Camera

Hier mijn nieuwe "bijou"! Mag ik hiermee dan ook meteen deel uitmaken van het "selecte" clubje van Leica-fotografen? Ondekt op de Photokina en bezweken voor de functionaliteiten en eigenschappen van dit mooi (dat mag gezegd) fototoestel. Waaronder een -voor een compact- iets grotere sensor, een groothoek van 24 mm bij F2.0, ISO goed bruikbaar tot en met 400,... Een echte "point-and-shoot" om altijd bij te hebben! De eerste testen vallen alleszins niet tegen.
Meer info over deze "Leica D-Lux 4" hier en hier
en hier

maandag 27 oktober 2008

Fotosessie

Over een 5-tal weken, op 5 december, openen Chris, Frieda en Heidi hun derde groepstentoonstelling. Voor hun tentoonstelling verzorg ik opnieuw het grafisch werk en de fotografie. Afgelopen zaterdag vond de fotosessie plaats. In toekomstige blogberichten verneem je hier nog meer over. Vandaag stel ik alvast de dames voor. Klik hier voor de foto van het trio, genomen ter gelegenheid van hun vorige tentoonstelling in 2006.

Je leert tijdens zo'n fotosessie zowel de mogelijkheden als de beperkingen van je materieel beter kennen. Belichting is daarbij nog een apart hoofdstuk. Ik gebruikte één extrene flitser (Nikon SB-800), niet op het fototoestel, maar gemonteerd op een statief en op afstand draadloos bediend. Door een lichtstraat in het dak viel daglicht binnen.

woensdag 22 oktober 2008

In Flanders FieldsStraks, begin november, heerst er weer die bijzondere sfeer op de talrijke soldatenkerhoven in de Westhoek. Kathy Vandamme wijst ons op haar manier op de gruwel van WOI met dit indrukwekkend en beklijvend werk.

zondag 19 oktober 2008

ARTopia van start

Vandaag werd de Kunstroute ARTopia in het Domein Dienstencentrum GID(t)S, Hooglede-Gits (W.Vl.). officiëel geopend. Drie foto's van mij maken er deel van uit. Tot 11 november kan je het parcours bezoeken. Meer info: zie deze flyerKlik op de foto's voor een grotere weergave.

zaterdag 18 oktober 2008

Visscherskoppen

Tot 30 september liep ze nog, de expositie van de befaamde foto's van vissers door Stephan Vanfleteren in de Vismijnlaan in Oostende. Tot mijn verbazing hingen ze er deze morgen nog! Ik kon alleen vaststellen dat ze daar goed, zéér goed hangen. De vensters in het dak van de overkoepeling van de Vismijnlaan werpen een mooi, natuurlijk licht op de prachtige foto's. Hun plaatsing in de nok is uniek. Nog niet gezien: haast je, het is écht de moeite. Ik ga alvast volgende week nog eens kijken, maar dan 's avonds.


zondag 12 oktober 2008

Kloen breekt wereldrecord

KLOEN vzw uit Roeselare brak vandaag het wereldrecord van de grootste bijeenkomst levende clowns (850 clowns in 1991). Er werden meer dan 1400 clowns geteld. KLOEN steunt het nobele werk van de ziekenhuisclowns, op een ludieke en financiële manier.Ostend BluesBewust dat de weldoende warmte van de zon er straks voor een langere periode niet meer zal zijn, was het gisteren extra genieten van de mooie nazomerdag. Gelukkig is er vandaag nog z'n dag.

zaterdag 11 oktober 2008

Grootformaat prints

In het kader van de kunsthappening ARTopia (vanaf volgend weekend) werd mij gevraagd drie portretten te maken op voor een print op groot formaat. Gisteren waren ze klaar en ik ben tevreden met het resultaat. De nuances in de grijswaarden, het sterke contrast is er, net zoals dat de bedoeling was. De foto's werden hoofdzakelijk in Abode Photoshop Lightroom 2 bewerkt, voor sommige bewerkingen had ik Adobe Photoshop CS3 nodig. Voor de prints en afwerking (met glanzende coating voor het hoogste contrast en gekleefd op een PVC plaat van 10 mm) zorgde Francis van Complot.


ARTopia is een kunstroute die van zondag 19 oktober tot en met dinsdag 11 november loopt door het Dienstencentrum GID(t)S. Naast diverse kunstenaars verlenen ook bewoners en leerlingen van het Dominiek Savio Instituut van in Hooglede-Gits (W.Vl.) hieraan hun medewerking.Ik stond ook in voor het ontwerp van de affiche en de flyer van ARTopia, die kan je hier zien:
flyer

donderdag 9 oktober 2008

Buren bij kunstenaars

Op initiatief van de provincie West-Vlaanderen houden tal van beeldende kunstenaars open-atelierdagen op 17, 18 en 19 oktober a.s., onder de noemer 'Buren bij knustenaars'. Ook de dames op de foto nemen daar aan deel. Van links naar rechts: Frieda Vandenheede en Heidi Duyvejonck, die exposeren in 'De Bieloft', Wallenstraat 42 te Roeselare, Chris Haesert die open-atelier houdt bij haar thuis in de Bollestraat 9 in Hooglede-Gits.

Deze foto nam ik n.a.v. hun groepstentoonstelling (onder de titel 'De Sprong') in 2006. Momenteel werk ik met hen opnieuw samen voor de fotografie en de vormgeving voor hun tentoonstelling in december a.s.

maandag 6 oktober 2008

Art at work


Voor het het project ARTopia fotografeer ik de mens en zijn artisiek werk. Dat is iets wat ik al vaker heb gedaan en iets dat mij bevalt. Nog dit najaar staat in dat verband een ander project op stapel: een samenwerking met drie sympathieke dames, waarover later meer. Ondertussen nog deze twee foto's van een initiatief dat in mei jl. plaats vond.

zaterdag 4 oktober 2008

2009 Beaufort

Met '2009 Beaufort' krijgt het kunstparcours aan zee '2006 Beaufort' een vervolg. Een evenement waarbij je -bij voorkeur- al fietsend en al wandelend op uiteenlopende plekken aan de kust terecht komt. Je kan er, zo lang je wilt, genieten van de meest uiteenlopende kunstwerken. Ideaal om een mooi fotomoment af te wachten. Nog even wachten tot het voorjaar 2009, het begint op 28 maart (en loopt tot 4 oktober). Ondertussen heb ik nog o.a. deze foto's van de editie 2006.